Met de Camper in de winter

Plezier op de wintercamping
De Camper is een zeer populaire manier van vakantie houden. En ook steeds meer mensen trekken er 's winters op uit om te kamperen. Logisch, want de campers worden steeds beter uitgevoerd qua comfort en waarom alleen kamperen bij mooi weer? In de winter kan ieder landschap zo mooi zijn, dus waarom niet? Er zijn alleen wel wat zaken waar je op moet letten wanneer je in de winter je bivak op slaat op een camping. Je moet wat extra maatregelen nemen om je vakantie ook tot een succes te maken en niet te onderkoelen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je van je winters avontuur een succes maakt.

Kleding aanpassen

Natuurlijk draag je in de winter andere kleding dan in het zomerseizoen. Toch moet je er rekening mee houden dat je kleding bij het kamperen in de winter beter aangepast is dan thuis. Een camper is nu eenmaal niet zo goed geisoleerd als een woning en wordt ook niet op dezelfde manier gestookt. De temperatuur in de camper zal dus ook anders zijn. Met wat kleine aanpassingen kun je van je wintervakantie een zeer geslaagde happening maken. Zorg voor warme onderkleding. Een extra t-shirt of legging geeft al meer warmte Thermokleding. Deze houdt de lichaamswarmte langer vast Dikke sokken, liefst over een paar dunne sokken heen.

Warmte in de camper

De temperatuur in de camper is belangrijk. Er zijn speciale kachels te koop die je in je camper kunt plaatsen om ook in de winter een aangename temperatuur te hebben. Je kunt kiezen tussen een elektrische kachel en een gaskachel. Bij een elektrische kachel heb je uiteraard een stroomvoorziening nodig. Bij een gaskachel niet. Zorg in dat laatste geval dat je altijd een extra gastank bij de hand hebt. Stook snachts niet te hoog. Je slaapt lekkerder in een wat koelere slaapkamer. Maar laat het niet al te koud worden in de camper, want snachts raak je makkelijk onderkoeld.

Slaapzak

snachts is het aan te bevelen om in een slaapzak te slapen. Deze houdt je persoonlijke lichaamswarmte beter vast dan een dekbed. Er zijn, die beter isoleren dan de gewone slaapzakken. Je kunt ook speciale thermo slaapzakken kopen, die zo goed afsluiten dat je het echt niet koud krijgt snachts. Een goede voorbereiding is in deze het halve plezier. Want wanneer je steeds wakker wordt omdat je het koud hebt, zul je niet veel plezier hebben van van je wintervakantie. Niemand zit te wachten op onderkoeling, ziek worden en eerder naar huis moeten dan je gepland had. Met een goede voorbereiding ben je verzekerd van een fijne Winterse vakantie. Waar je ook bent en met wie je ook bent. Je gaat genieten van het winterse landschap en een heerlijke herinnering en de gedachte dat dit voor herhaling vatbaar is.