Reisverslagen van camperaars

Op deze camper site willen we zoveel mogelijk links naar reisverslagen van mede camperaars en clubs plaatsen, heeft u een aanvullende link, mail deze aan camperaar

Andre en Margret

Zij reizen per jaar circa 6 รก 7 maanden door heel Europa en plaatsen daarvan reisverslagen. Een groot deel van hun site gaat over het verwijzen naar nuttige informatiebronnen voor camperaars. Zij maken ook zelf databases, die ze compleet en geactualiseerd proberen te houden. Verder bespreken zij soms camper-gerelateerde producten.


Loes en Ted de Keijzer

Sinds 2013 reizen Loes en Ted de Keijzer met een camper. Na hun pensionering in 2016 maken ze ook langere reizen. De verslagen van die reizen zijn te vinden op hun site: https://tedenloesopreis.nl/ .


Thea en Ruud Uhl

In het verleden altijd met de tent gekampeerd, daarna wat luxer met de caravan, maar al snel werd deze ingeruild voor een camper, een Burstner Solanao. Vanaf 2014 hebben zij onze reizen op geschreven en vastgelegd in https://hetlyktaltydanders.wordpress.com/.Henri Grotens en partner

Na 15 jaar door Frankrijk met campers getrokken te hebben zijn ze in 2005 overgestapt naar Italie. Met hun drie kinderen huurden ze grote campers. In Italie vonden ze ze echter onhandig groot. Zij rijden nu dan ook een Volkswagen buscamper.Paul en Rita

Paul en Rita hanteren het credo: 'Het is genieten van cultuur en natuur'Walter en Janine

Met camper Smuikje als vervoersmiddel en kantoor zijn zij het grootste deel van het jaar op reis. Ze verzamelen informatie. Alles wat hen interessant lijkt gaat uiteindelijk een e-book vormen. Daarbij kijken ze niet alleen naar de mooie gebieden, steden of dorpen, maar ook naar bijvoorbeeld geschiedenis en economische achtergronden.Robert-Jan en Laura

Zij gaan sinds 2012 met de camper op vakantie en hebben in 2016 een camper gekocht. Veel informatie over de camper, de uitrusting, de routes en over mooie plekken om te overnachten halen ze uit blogs van andere camperaars. Ze vinden het leuk om onze eigen reizen vast te leggen en terug te lezen. ze hopen dat onze informatie anderen weer kan helpen bij de voorbereiding van hun eigen trips.Slak op reis

Bijna dertig jaar hebben ze zo gereisd met een caravan. Daarmee maakten ze onder meer lange reizen naar Griekenland en Sicilie en Zuid-Italie.
Om gemakkelijker rond te trekken, hebben ze in 2011 de caravan ingeruild voor een camper. Ervaring in het reizen per camper deden ze eerder al op op tijdens campertochten door Amerika.  Met hun eigen camper trokken ze inmiddels onder andere door Schotland, Portugal en Noorwegen. 
Van al die reizen hebben ze blogs bijgehouden.  

Mariëlle en John uit Beverwijk

in 2012 hebben zij voor het eerst een camper gehuurd en zijn ze door Scandinavië getrokken. Dit beviel zo goed dat in 2013 ze nog een keer met een huurcamper op pad zijn geweest. Datzelfde jaar zijn ze op zoek gegaan naar een tweedehands camper met de indeling die ze graag wilden hebben. In augustus 2013 zijn ze over gegaan tot de aanschaf van hun eerste eigen camper, en sindsdien gaan ze regelmatig op pad.

Behan en Irma, geboren en getogen in Friesland.

Behan (1948) en Irma (1952), geboren en getogen in Friesland. Ze wonen in een dorp in de buurt van Leeuwarden. Vanaf dat ze elkaar kennen hebben ze altijd gekampeerd, eerst met een klein tentje en toen de kinderen er waren met een grote, 6 persoons tent. Zij trokken altijd rond. Langer dan 4 dagen op het zelfde plekje was volgens de kinderen niet echt vakantie. Op deze manier zijn zij in veel landen van Europa geweest.

Co en Lia Keizer
Co en Lia Keizer uit het mooie West-Friesland reizen met hun camper in de winter vooral naar Marokko. Ze hebben ook een jaar met hun eigen camper rondgetrokken door Canada, Alaska, Amerika en Mexico. Op hun site vind je, naast reisverslagen, veel tips (over Marokko, voorbereiding USA) en overnachtingsplekjes.
Freddy en Marianne

Freddy, Marianne en Sloeberke, vele jaren zijn ze op verlof geweest naar Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland waar ze steeds een appartement of studio huurde voor de duur van hun verlof. Toen droomden ze al van een mobilhome en gingen ze regelmatig naar het bouwcentrum in Antwerpen en de motorhome beurs in Brussel.
Gert en Corrie

De eerste reis met een kampeerbus.De reis gemaakt in juni/juli 2010 gaat van Veenendaal via de Sontbrug naar Kopenhagen.Met de nachtboot van Kopenhagen naar Oslo. Vanhier richting de kust tot de omgeving van Trondheim en via het oosten langs en door Zweden en Denemarken via
Duitsland terug naar Veenendaal.
Berry en Wilma

Berry en Wilma hebben enkele jaren geleden een camper gekocht, om lekker te kunnen reizen in Europa. Het reizen met de camper bevalt hen prima en wordt steeds leuker. Het is een groot gevoel van vrijheid, gaan en staan waar je wilt. En op het laatste moment beslissen waar de reis heengaat. Alles bij de hand. Zelfs hun huisdieren gaan mee. Al dan niet vrijwillig.
Ina & Marinus

Sinds 2008 zijn zij alle twee gepensioneerd en reizen zij graag met hun camper door Europa

Kees & Loes

Zij hebben allebei al gekampeerd vanaf hun prilste jeugd. Ze hebben geslapen in tentjes en in vouwwagens. Later gingen ze met de caravan op pad. Een paar keer hebben ze een vliegreis gemaakt. Heel leuk en het vliegen is geweldig, maar ze misten toch iets. Al jaren riepen ze: Zodra de kinderen niet meer meegaan op vakantie, nemen we een camper. En ze vinden het fantastisch.

Ad & Frances Leenman. 

Zij wonen in Uden, Noord- Brabant. Sinds 2007 zijn ze aan het touren met de camper en het wordt ieder jaar leuker en beter.
Ze willen iedereen mee laten genieten van vakanties en weekenden met de camper.
Simon en Minke Sas

Simon en Minke Sas wonen in De Glind, een klein, mooi en groen dorp in de Gelderse Vallei. Na jaren kamperen met tent, vouwwagen en caravan, was het de wens om met een camper door Europa te trekken. Op hun Camper Blog willen ze je mee laten genieten van hun belevenissen,
Dick en Carla

Dick: vroeger touringcarchauffeur, nu in de VUT en huisman. Carla: vroeger reisleidster, nu databeheerder bij NS Hispeed. Samen hebben zij vroeger rondreizen per bus verzorgd door heel Europa. Hun hobby is nog steeds reizen. Vroeger met caravan en vouwwagen, sinds 2004 met de camper
 


Trui en Kees de Winter

Op de site staan reisverhalen van Marokko,
Noord en Oost Europa en de Romantische Strasse.
Els en Fred

Februari 2005 hebben ze toegegeven aan een al jaren bestaande droomwens: De aanschaf van een camper(tje). Sinds die tijd zijn ze redelijk verslaafd aan het "Camperen".
Dit kunt u herkennen aan hun andere website: klik hier om deze te bekijken.

The Grey Wanderers

Zij zijn beide nu in onze “grijze” jaren en “zwerven” graag met onze kampeerauto langs al die mooie plekjes in Europa en daar buiten. Het doel is in de eerste plaats om onze familie, vrienden en kennissen deelgenoot te maken van onze reizen, plannen en avonturen. Daarnaast hopen wij dat anderen hun voordeel kunnen doen met de informatie die we geven over de leuke overnachting plaatsen, interessante museums, stadjes en mooie natuur. Misschien is het voor jullie ook een reden daar eens een kijkje te gaan nemen.

Camperreizen Aad & Marian zij maakten veel interessante trips op de Griekse eilanden
Griekenland CamperLand (voorheen Camperpagina Peloponnesos)

een initiatief van Nico Bloot, zelf een enthousiast camperaar en veel ervaring opgedaan in Griekenland.


Jan Wessels

heeft sinds 2002 een VW (T4)
California, waarmee hij al diverse korte en lange trips heeft gemaakt. Verslagen hiervan staan op zijn website.
Rob en Elze Klute

Zij wonen in Dalfsen, en zijn beiden rond de pensioengerechtigde leeftijd. De website van Rob en Elze is Camp on Tour Zij gebruiken een camper zoals het zij vinden dat het hoort: nooit langer dan een, twee of drie dagen op dezelfde plek en altijd voldoende proviand aan boord. De ene keer staan ze op een camping, de andere keer overnachten ze in de vrije natuur of maken ze gebruik van een GOP. Dat is, zoals de meeste camperaars zullen weten, een speciale plaats voor campers om te overnachten, vaak met een sanizuil, waarvan er gelukkig steeds meer verschijnen. Voor weinig geld kun je water tanken, de toilet en de vuilwater tank legen en beschik je over elektriciteit.
E Knotter

Het verhaal van onze 8 weekse reis naar het schitterende en verslavende NoorwegenAloys en Femma de Vries

Prachtige reisverslagen en complete website
Frans Mulder met gezin, Griekenland

Op deze website vind je alle informatie over vakanties met de camper in Griekenland. Een belangrijk deel van deze website bestaat uit een overzicht van alle plekken die we tussen 1999 en 2009 bezochten met onze camper. Frans heeft vanaf 1972 Griekenland meer dan 50x bezocht.