Internet met de Camper


Wilt u zeker weten dat u internet op uw vakantie heeft dan kunt u bij Wereldwijd Wi-fi een uitgebreid overzicht vinden van mogelijkheden en prijzen voor de huur van een MIFI apparaat en bijbehorende simkaartje. Dit is voor degenen die echt niet meer zonder internet kunnen maar niet de absurde prijzen soms tot wel 1,00 euro per MB bij uw provider in het buitenland willen betalen. Zo kunt u via Wereldwijd Wi-fi tot wel 100 maal goedkoper internetten in het buitenland zonder dat u een buitenlands telefoonabonnement nodig heeft.

Veel campings of lokaties zijn voorzien van WIFI acces points waar je kunt internetten. De tarieven die men hanteert kennen grote verschillen. Onderweg zijn er bedrijven zoals McDonalds die gratis internet aanbieden. Je kunt gratis "hotspots" hier vinden.
Het is van groot belang dat je inlogt op het netwerk waar je denkt dat je inlogt en dat netwerk vertrouwd. Doe geen bankzaken en verstuur geen belangrijke paswoorden over een netwerk dat je niet vertrouwt. Het is mogelijk dat er iemand in de buurt is die zich voordoet als het netwerk waar u denkt in te loggen en daarmee je gegevens afhandig maakt.
Op campings wordt op verschillende manieren WIFI aangeboden. Sommige campings hebben een gehele dekking op het terrein, andere hebben bijvoorbeeld alleen een accespoint rondom de receptie. Er is een mogelijkheid om de maximale afstand naar een accespoint flink te vergroten zodat je bijvoorbeeld op je eigen stekje kan internetten. Dat kan door het signaal beter op te vangen met een antenne en te versterken, een beschrijving kun je vinden op Camperzone

Er is nu ook een nieuwe mogelijkheid om overal waar er mobiel telefoonnetwerk is te internetten zonder direct uw data roaming aan te hebben wat in het buitenland prijzig is. Europa heeft verordonneert dat de ongelijkheid van mobiel internet in het thuisland ten opzichte van mobiel internet in het buitenland over moet zijn, of tenminste billijke prijzen gaan gelden voor grensoverschrijdende abonnementen

MIFI - de nieuwe manier van internetten op vakantie. Een MIFI is een apparaatje dat een (3G) dataroaming signaal omzet in WIFI acces point. Je hebt dus in feite je eigen router mee waar je met je telefoon of laptop kan in loggen. Wat je verder nodig hebt is een pre-paid simkaartje die je in je (simlock-vrije) MIFI stopt, deze koop je in het land waar je het wil gebruiken. Zo heb je vrijwel overal waar je ook bent internet en voor een prima prijs.