Gas

Om de camper te kunnen verwarmen en te kunnen koken in de camper heeft u een brandstof nodig.
De brandstof die wordt gebruikt is veelal gas gecomprimeerd in vloeibare vorm die in een kunststof of metalen gasfles zit. Het gas is niet hetzelfde als aardgas maar is propaan en in sommige gevallen butaan. Wanneer je op wintersport gaat met de camper is het niet verstandig met butaan op pad te gaan. Butaan heeft een kookpunt van 0 graden Celsius en is derhalve niet te gebruiken bij temperaturen onder 0. Daarom is campinggaz ook bijna niet verkrijgbaar in Noord-Europa omdat dit butaangas is. Butaangas heeft wel als voordeel dat het een 28,7 % hogere verbrandingswaarde heefrt dan propaan. Je kunt dus met een gasfles met butaan langer doen.

Er zijn vele uitvoeringen en groottes maar over het algemeen is de goedkoopste oplossing propaangas in een standaard merkloos DIN flesje van 5 of 10 kg. De ANWB heeft een overzicht gemaakt van de meest voorkomende gasflessen die er op de markt zijn, die kunt u hier vinden .

BP Gas Light: warm aanbevolen voor meer kampeerplezier Deze ‘topper onder de lichtgewichten’ heeft zich sinds de introductie in 2002 kunnen verheugen in een sterk toenemende populariteit bij caravanners en kampeerders.

De BP Gas Light bezit immers vele speciale eigenschappen. De BP Gas Light fles is duidelijk herkenbaar aan het BP helios-logo op de groene kraag en aan het groene dopje op de kraan. Deze kenmerken vormen een garantie dat BP Gas Light volgens alle veiligheidsregels is afgevuld en gecontroleerd.

Dit betekent veiliger maar ook comfortabeler kampeerplezier. Want de BP Gas Light is geproduceerd van zeer hoogwaardig composiet materiaal, dat niet kan roesten en maar liefst tot 50% lichter is dan de stalen equivalent gasfles. De 10 kg fles weegt 5,3 kg en de 5 kg fles weegt 3,8 kg. De transparante body maakt dat de gebruiker in één oogopslag ziet wat de inhoud is. Het mooiste is misschien wel, dat de gebruiker voor al deze voordelen, de fles niet hoeft te kopen! 

BP Gas Light wordt tegen betaling van een borgsom in bruikleen gegeven en kan levenslangs worden omgeruild, waarbij slechts de vulling wordt betaald. BP Gas Light is in Nederland en België verkrijgbaar bij ruim 600 verkooppunten. Deze adressen en meer informatie kunt u vinden op www.bpgaslight.nl of www.bpgaslight.be
 
Primagaz heeft speciaal voor recreatief gebruik de PrimaVera: een fraaie, lichtgewicht gasfles van sterk kunststof ontwikkeld.


De PrimaVera
is gemaakt van duurzaam, slag- en stootvast kunststof en is deels transparant waardoor u kunt zien hoeveel gas er nog in de fles zit. De PrimaVera is verkrijgbaar in twee
inhoudsmaten: 6 kg en 10 kg. Superlicht, supersterk en superveilig

Afmeting PrimaVera 10 kg:
Hoogte: 575 mm
Diameter: 301 mm
Gewicht fles leeg: 7 kg
 
De De Benegas lichtgewicht gasfles.
Benegas flessen en cilinders herkenbaar aan de op de fles aangebrachte merknamen "Benegas" of "S.B.G.P.". Benegas flessen en cilinders hebben de typische Bordeaux-rode (Propaan) of Zeemleer-gele (Butaan) kleur.
Door Benegas gevulde flessen zijn voorzien van een originele Benegas verzegeling. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de fles of cilinder op de juiste wijze, met het juiste gewicht door Benegas is afgevuld en alle veiligheidsinspecties heeft ondergaan. Accepteer nooit een Benegas fles of cilinder zonder de originele verzegeling. Benegas flessen zijn eigendom van Benegas en mogen alleen door Benegas gevuld worden. Voor veilig gebruik zijn er Benegas drukregelaars en doorstroombegrenzers verkrijgbaar. Benegas heeft een groot assortiment aan flessen en cilinders, voor elk gebruiksdoel de juiste hoeveelheid. Benegas flessen en cilinders zijn er in de maten 10.5, 18, 33 en 46.5 kilogram. Benegas beschikt over een zeer dicht dealernetwerk zodat er altijd een Benegas Hoofddepot of Depot in uw regio is.
 
Technisch Bureau Terveer in Zwolle
Buiten het inbouwen van LPG installaties t.bv. het rijden op LPG, bouwen wij ook specifieke LPG-dampgassystemen in campers en caravans om te kunnen koken en verwarmen op LPG.
Om u een veiliger gevoel te kunnen geven aan het begin of tijdens uw recreatie seizoen voeren wij gaskeuringen uit in bijv. uw camper of caravan.
Deze keuring omvat uw gehele gasinstallatie, (LPG, Propaan of Butaan), op montage en de gebruikte materialen, lekkage, werkdrukken, beveiligingen etc.
Hiervan ontvangt u een keuringsrapport, met een duplicaat voor uw verzekeringsmaatschappij
 
LPG Techniek Van Meenen bvba
Peperstraat 1 - 9900 Eeklo - Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 - Fax +32(0)9 378 38 60

Groothandel - Onderzoekscentrum - Erkend inbouwer